Acne littekens behandeling

De SkinPen heeft klinisch bewezen resultaten voor het veilig en effectief behandelen van acne littekens.

Acne littekens behandeling

Wil je ook graag van jouw acne littekens af op een veilige, snelle, pijnloze en definitieve manier? Heel begrijpelijk! Met SkinPen microneedling maken we gebruik van een techniek waarmee we in jouw huid de collageenaanmaak gaan prikkelen. Deze collageenboost zorgt ervoor dat de acne littekens worden opgevuld en verdwijnen. De SkinPen methode is FDA-goedgekeurd en absoluut veilig voor jouw huid. Er is dus eindelijk een oplossing voor de acne littekens waar je niet vanaf komt.

Wat is acne?

Bijna iedereen krijgt in de puberteit puistjes. De één heeft er meer of langer last van dan de ander. Waarom we die krijgen, is niet precies bekend. Hormoonveranderingen tijdens de puberteit zorgen ervoor dat talgkliertjes in de huid meer talg aan gaan maken en de opperlaag van de huid dikker wordt. Daarnaast kunnen kliertjes verstopt raken door te veel talg en huidschilfers en kunnen mee-eters ontstaan die vervolgens gaan ontsteken.

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne littekens ontstaan als gevolg van een puistje (ontstekingsreactie dieper in de huid). Diepe gaatjes in de huid, putjes en onregelmatigheden in de huid zijn vormen van acne littekens.

Ook kan er wat pigment achterblijven, waardoor een rood, paars of bruin gekleurd vlekje ontstaat. Met een beetje geluk genezen deze huidverkleuring vanzelf, hoewel het dan tot wel drie jaar kan duren.

Acne littekens worden over het algemeen als zeer cosmetisch storend ervaren. Veel mensen met (ernstige) acne littekens schamen zich ervoor en ontwikkelen soms psychosociale problemen. Studies tonen aan dat minimaal één op drie volwassenen die er last van hebben een behandeling zoekt om af te komen van hun acne littekens.

Wat te doen tegen acne littekens?

Acne littekens bestaan voor een groot deel uit bindweefsel (collageen). Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om deze littekens te behandelen en te verminderen. Naast het cosmetisch storende effect kan het ook psychosociale klachten met zich mee brengen. Zo kunnen depressies flink worden verminderd met de behandeling van acne littekens.

Acne littekens kunnen worden behandeld met verschillende cosmetische ingrepen, zoals een peeling, laserbehandeling of met microneedling. Over het algemeen zweren wij bij de SkinPen microneedling behandeling, omdat deze behandeling vaak het minst ingrijpend is. Er is geen sprake van een operatie, verdoving of hersteltijd en je hoeft bijvoorbeeld niet te stoppen met roken of mag tijdelijk geen aspirines gebruiken. Daarnaast is SkinPen de allereerste FDA-goedgekeurde microneedling behandeling.

Acne littekens behandeling

Met een SkinPen behandeling tegen acne littekens worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huideigen wondgenezing wordt aangezet. Dit boost als het ware jouw collageen (type 3) aanmaak. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Dit zorgt ervoor dat acne littekens verdwijnen.

Gedurende dit proces wordt het type 3 collageen omgezet naar type 1 collageen. Type 1 collageen zorgt voor het gewenste en langdurige resultaat. Langdurig van de acne littekens af dus!

Acne littekens behandeling ervaringen

De ervaringen liegen er niet om: acne littekens met de SkinPen behandelen geeft een blijvend resultaat. Met de SkinPen zijn we in staat om op selectieve plekken bepaalde indicaties te verwijderen, maar ook om de algehele huidconditie te verbeteren. Door de microneedling van de huid wordt collageen aanmaak gestimuleerd en zorgt de huid op natuurlijke wijze voor de verbeteringen. Een ontzettend veilige en effectieve manier om van acne littekens af te komen.

Acne littekens behandeling bij SkinPen Kliniek

Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van SkinPen microneedling voor jouw acne littekens? Vraag een gratis consult aan!

Tijdens dit consult zullen we je vriendelijk ontvangen en samen met jou een persoonlijk behandelplan opstellen. Bij onze IET vestigingen in Amsterdam en Amstelveen wordt dit behandelplan ondersteund door middel van een gratis huidscan.

Op de voor en na foto’s zie je hoeveel behandelingen ongeveer nodig waren voor eerder behaalde resultaten bij acne littekens. In het behandelplan van het gratis consult adviseren wij het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw gewenste resultaat. 

Gemiddeld duurt een SkinPen behandeling om acne littekens te verwijderen 35 minuten, maar afhankelijk van je persoonlijke behandelplan kan dit langer zijn. Na de behandeling is er geen hersteltijd, je kunt meteen weer door met je dag.

Wil jij ook jouw acne littekens verwijderen met SkinPen microneedling? Plan dan snel een gratis consult in om de mogelijkheden te bespreken.