Wat is micro-needling?

De huid in de diepte vernieuwen zonder oppervlakkige schade.

Medisch microneedling wordt ingezet om de huid te vernieuwen en te verbeteren middels steriele en zuivere naaldjes. Er worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huideigen wondgenezing wordt aangezet. De naalddiepte kan handmatig ingesteld worden naar de behoeften van de huid. Met het creëren van de microkanaaltjes wordt de algehele huidconditie verbeterd, maar kunnen ook specifieke indicaties behandeld worden.

SkinPen: Micro-needling

De SkinPen behandeling is ervoor gemaakt om de huid in de diepte te vernieuwen, zonder onnodige schade aan het oppervlak aan te richten. Met de 14 steriele en zuivere naaldjes die de hardheid en scherpte gedurende de hele behandeling (en langer: 80 minuten achtereenvolgens) behouden, wordt het juiste type collageen (type 3) aangemaakt. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekentjes. Dit is een must voor het aanmaken van een gezonde, nieuwe huid: enkel met zuivere naaldjes wordt de embryonale wondgenezing aangezet en worden de gewenste resultaten behaald in enkele behandelingen, zonder neveneffecten.

Wat is collageen en elastine?

Collageen bevindt zich in de huid. De bovenste laag van de huid is de opperhuid (epidermis), waar de huidcellen zich bevinden. Daaronder zit de lederhuid (dermis) en het onderhuids bindweefsel (hypodermis). Hier bevinden zich belangrijke onderdelen van je huid, zoals bloedvaten en haarzakjes. Daar tussen zit veel elastine en collageen. Elastine is een eiwit dat zorgt voor de elasticiteit van de huid. De lederhuid bestaat uit ongeveer 30% collageen. Collageen en elastine samen zorgen voor de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid.

Collageen-inductietherapie (CIT)

“Collageen Inductie Therapie” (CIT) of “Percutane Collageen Inductie” (PCI) is een huidbehandeling waarbij de buitenste lagen van de huid – opperhuid en lederhuid – op een minimaal invasieve manier worden aangeprikt, waardoor het lichaamseigen herstelproces en de vernieuwing van beschadigd huidweefsel worden geactiveerd door de collageenproductie te verhogen. Met de Collageen Inductie Therapie worden de wondgenezingsmechanismen geactiveerd zonder de opperhuid te beschadigen; de aanprikkanalen sluiten zich snel weer.

De focus bij de SkinPen micro-needling behandeling ligt op de tweede huidlaag: de lederhuid. In deze huidlaag bevinden zich de fibroblasten, welke collageen en elastine aanmaken. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Behandeling van de fibroblast zorgt ervoor dat de aanmaak van collageen en elastine wordt versneld, waardoor de huid sterker, soepeler en egaler van kleur wordt. De huid zal haar volume terugkrijgen en rimpels zullen verfijnen. Wist je dat de werking van deze twee structuren vanaf je 25e jaarlijks afnemen? Met de komst van de SkinPen is microneedling veiliger, preciezer en doeltreffender dan ooit tevoren!

De toepassingen van SkinPen
Laat je huid
weer stralen
De voordelen van SkinPen