Huidverstrakking

De SkinPen heeft klinisch bewezen resultaten voor het veilig en effectief verstrakken van de huid tegen huidslapte.

Behandeling huidverstrakking

Wil je ook graag iets doen tegen je slapper wordende huid? Heel begrijpelijk! Met SkinPen microneedling maken we gebruik van een techniek waarmee we in jouw huid de collageenaanmaak gaan prikkelen. Deze collageenboost zorgt ervoor dat je huid weer volume en stevigheid terugkrijgt van het collageen en de huid weer veerkracht krijgt van de elastine. De SkinPen methode is FDA-goedgekeurd en absoluut veilig voor jouw huid. Er is dus een goede oplossing om huidslapte tegen te gaan.

Wat is huidslapte?

Huidverslapping is een huid die haar elasticiteit heeft verloren. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren zoals veroudering, schade door de zon, roken of gewichtsverlies. De huid wordt met de jaren dunner en droger en verliest collageen en elastine, belangrijke huideiwitten voor de elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de huid minder stevig en soepel. Huidverslapping kan ook rimpels veroorzaken.

Hoe ontstaat huidslapte?

Huidverslapping treedt op wanneer het bindweefsel van de huid – collageen en elastine – afbreekt en niet langer in staat is de huid doeltreffend te ondersteunen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar veroudering is de meest voorkomende oorzaak. Naarmate we ouder worden, produceert onze huid minder collageen en elastine, waardoor de huid minder elastisch wordt. Daarnaast kunnen schade door de zon, roken en gewichtsverlies allemaal bijdragen aan huidverslapping.

Wat kun je doen tegen huidslapte?

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid collageen en elasticiteit, wat leidt tot verslapping, rimpels en andere tekenen van veroudering. Hoewel er veel manieren zijn om deze effecten te bestrijden – waaronder fillers, botox en chirurgie – geven sommige mensen de voorkeur aan meer natuurlijke methoden.

Er zijn verschillende oplossingen om huidverslapping in het gezicht te verminderen zoals:

  • Microneedling met de FDA goedgekeurde SkinPen
  • Platelet Rich Plasma behandeling (PRP)
  • Intraceutische verjongingsbehandelingen
  • Mesotherapie
  • Laser huidverstrakking behandelingen

 

Huidspanningsbehandelingen gebruiken energie om de productie van collageen en elastine te stimuleren, wat resulteert in een stevigere, gladdere huid. Er zijn verschillende soorten huidverstrakking beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Platelet Rich Plasma (PRP) is een nieuwere behandeling waarbij het eigen bloed van de patiënt wordt gebruikt om de huidstructuur en -toon te verbeteren. Het plasma wordt met een kleine naald in de huid geïnjecteerd en de resultaten zijn binnen enkele weken zichtbaar. PRP is een relatief veilige en niet-invasieve behandeling met minimale bijwerkingen. Het kan echter vrij duur zijn en de resultaten zijn niet blijvend.

Mesotherapie is een andere populaire huidverstrakking waarbij een cocktail van vitaminen, mineralen en andere voedingsstoffen in de huid wordt geïnjecteerd. Deze behandeling zou de textuur, teint en elasticiteit van de huid verbeteren. Mesotherapie is over het algemeen veilig, maar er bestaat een risico op blauwe plekken en zwelling op de injectieplaats. De resultaten zijn meestal binnen enkele weken zichtbaar, maar kunnen per persoon verschillen.

Laser skin tightening gebruikt warmte om de collageenproductie te stimuleren. Deze behandeling kan worden uitgevoerd in een dokterspraktijk of thuis met een thuislaserapparaat. Huidverstrakking met laser is over het algemeen veilig, maar er is een risico op brandwonden en littekens. De resultaten van laser skin tightening zijn meestal binnen enkele weken zichtbaar, maar er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Als je een huidverstrakking overweegt, is het belangrijk dat je een cosmetische arts raadpleegt om jouw doelen en verwachtingen te bespreken. Wij hebben niet alleen ervaring met SkinPen, maar vanuit onze IET Skin klinieken ook met andere toepasbare technieken. Wij kunnen je de beste behandeling aanbevelen op basis van jouw individuele behoeften en doelstellingen.

SkinPen voordelen in huidverstrakking

Het grote voordeel van de SkinPen is dat het FDA-goedgekeurd is. Dit betekent dat het apparaat grondig is getest en volledig veilig is om te gebruiken. Daarnaast is de SkinPen een zeer effectieve manier om de collageenproductie in je huid te stimuleren. De resultaten zijn vaak al na één behandelingen zichtbaar!

SkinPen werkt door 1600 kleine naaldwondjes in de huid te maken per seconde. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid, wat op zijn beurt de collageenproductie stimuleert. Hierdoor wordt uw huid steviger en elastischer.

Huidverstrakking ervaringen

De ervaringen liegen er niet om: de huid verstrakken met een SkinPen behandeling geeft een blijvend resultaat. Met de SkinPen zijn we in staat om op selectieve plekken te behandelen, maar ook om de algehele huidconditie te verbeteren. Door de microneedling van de huid wordt collageen aanmaak gestimuleerd en zorgt de huid op natuurlijke wijze voor de verbeteringen. Een ontzettend veilige en effectieve manier van huidverstrakking.

Huidverstrakking bij SkinPen Kliniek

Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van SkinPen microneedling om jouw huid weer strak te trekken? Vraag een gratis consult aan!

Tijdens dit consult zullen we je vriendelijk ontvangen en samen met jou een persoonlijk behandelplan opstellen. Bij onze IET vestigingen in Amsterdam en Amstelveen wordt dit behandelplan ondersteund door middel van een gratis huidscan.

Op de voor en na foto’s zie je hoeveel behandelingen ongeveer nodig waren voor eerder behaalde resultaten bij fijne lijntjes. In het behandelplan van het gratis consult adviseren wij het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw gewenste resultaat. 

Gemiddeld duurt een SkinPen behandeling om pigmentvlekken te verwijderen 35 minuten, maar afhankelijk van je persoonlijke behandelplan kan dit langer zijn. Na de behandeling is er geen hersteltijd, je kunt meteen weer door met je dag.

Wil jij ook jouw huid verstrakken met SkinPen microneedling? Plan dan snel een gratis consult in om de mogelijkheden te bespreken.