Pigmentvlekken verwijderen

De SkinPen heeft klinisch bewezen resultaten voor het veilig en effectief verwijderen van pigmentvlekken.

Pigmentvlekken verwijderen

Vind je jouw pigmentvlekken niet mooi of ervaar je er zelfs last van? Laat pigmentvlekken verwijderen met een behandeling door een huidtherapeut.  

Met SkinPen microneedling maken we gebruik van een techniek waarmee we in jouw huid de collageenaanmaak gaan prikkelen. Met de SkinPen wordt de eerste huidlaag weer gerangschikt en worden de pigmentcellen gereguleerd, wat resulteert in een egale, stralende en gladde huid. De SkinPen methode is FDA-goedgekeurd en absoluut veilig voor jouw huid. Er is dus eindelijk een goede oplossing voor jouw pigmentvlekken.

Wat zijn pigmentvlekken?

Een pigmentvlek is een ophoping van pigment of juist een tekort aan pigment in de huid, dat zorgt voor een verkleuring. De huid bevat pigment om te kunnen beschermen tegen UV-straling. Pigment wordt gemaakt door onze pigmentcellen, ofwel melanocyten, en zorgt behalve voor de kleur van onze huid, ook voor de kleur van haar en ogen.

In de opperhuid worden alle huidcellen gevormd (hoorncellen en pigmentcellen). Deze huidcellen zijn op specifieke wijze georganiseerd en communiceren met elkaar. Deze communicatie en organisatie kunnen verstoord raken, dat kan resulteren in pigmentvlekken en andere indicaties.

Wat te doen tegen pigmentvlekken?

Het verwijderen van pigmentvlekken is niet altijd even makkelijk. Het is daarom ook belangrijk het ontstaan van de pigmentvlekken te voorkomen, uitbreiding te voorkomen en/of de zichtbaarheid vergroting te voorkomen. Gebruik het hele jaar door een dagcrème met minimaal SPF15. Is het een warme, zonnige dag en kom je veel buiten, zorg dan dat je daarnaast elke 2 uur opnieuw zonnebrandcrème (SPF30 of 50) aanbrengt.

Met een pigmentlaserbehandeling of een SkinPen behandeling kunnen de vlekken vrijwel helemaal weggehaald worden. Over het algemeen zweren wij bij de SkinPen microneedling behandeling, omdat deze behandeling vaak het minst ingrijpend is. Er is geen sprake van een operatie, verdoving of hersteltijd en je hoeft bijvoorbeeld niet te stoppen met roken of mag gewoon aspirines blijven gebruiken. Daarnaast is SkinPen de allereerste FDA-goedgekeurde microneedling behandeling. Let wel op met zon, want na een paar zomers kunnen de vlekken toch weer zichtbaar worden.

Pigmentvlekken behandeling

Met een SkinPen behandeling tegen pigmentvlekken worden 1600 microkanaaltjes (wondjes) per seconde in de huid gecreëerd, waardoor de huideigen wondgenezing wordt aangezet. Dit boost als het ware jouw collageen (type 3) aanmaak. Dit is het type collageen dat nodig is om effectieve weefselstructuren te kunnen aanmaken en organiseren in het juiste tempo. Dit zorgt ervoor dat pigmentvlekken verdwijnen.

In de opperhuid worden alle huidcellen gevormd (hoorncellen en pigmentcellen). Deze huidcellen zijn op specifieke wijze georganiseerd en communiceren met elkaar. Deze communicatie en organisatie kunnen verstoord zijn, wat resulteert in een doffe, droge en ruwe huid met grove poriën en pigmentvlekken.

Met de SkinPen wordt de eerste huidlaag weer gerangschikt en worden de pigmentcellen gereguleerd, wat resulteert in een egale, stralende en gladde huid. Door de celdeling te stimuleren, worden versneld nieuwe en gezonde cellen aangemaakt die in de plaats komen van de oude en beschadigde cellen.

Pigmentvlekken verwijderen ervaringen

De ervaringen liegen er niet om: pigmentvlekken met de SkinPen behandelen geeft een blijvend resultaat. Met de SkinPen zijn we in staat om op selectieve plekken bepaalde indicaties zoals pigmentvlekken te verwijderen, maar ook om de algehele huidconditie te verbeteren. Door de microneedling van de huid wordt collageen aanmaak gestimuleerd en zorgt de huid op natuurlijke wijze voor de verbeteringen. Een ontzettend veilige en effectieve manier om van acne littekens af te komen.

Pigmentvlekken verwijderen bij SkinPen Kliniek

Ook benieuwd geworden naar de mogelijkheden van SkinPen microneedling voor jouw pigmentvlekken? Vraag een gratis consult aan!

Tijdens dit consult zullen we je vriendelijk ontvangen en samen met jou een persoonlijk behandelplan opstellen. Bij onze IET vestigingen in Amsterdam en Amstelveen wordt dit behandelplan ondersteund door middel van een gratis huidscan.

Op de voor en na foto’s zie je hoeveel behandelingen ongeveer nodig waren voor eerder behaalde resultaten bij acne littekens. In het behandelplan van het gratis consult adviseren wij het aantal behandelingen dat nodig is voor jouw gewenste resultaat. 

Gemiddeld duurt een SkinPen behandeling om pigmentvlekken te verwijderen 35 minuten, maar afhankelijk van je persoonlijke behandelplan kan dit langer zijn. Na de behandeling is er geen hersteltijd, je kunt meteen weer door met je dag.

Wil jij ook jouw pigmentvlekken verwijderen met SkinPen microneedling? Plan dan snel een gratis consult in om de mogelijkheden te bespreken.