Veelgestelde vragen

Hier vind je een aantal vragen die het vaakst aan onze consulenten gevraagd worden.

Veelgestelde vragen over SkinPen

In onze SkinPen Klinieken worden iedere dag vragen gesteld. Begrijpelijk!

Degene die het vaakst voorbij komen, voegen we toe aan onderstaande lijst.

SkinPen maakt honderden tot duizenden “micro”-huidprikjes per seconde om het natuurlijke wondgenezingsproces van de huid te stimuleren – ontsteking, proliferatie en remodellering – om weefselherstel te stimuleren zonder littekenvorming te veroorzaken. De meeste patiënten kunnen binnen 24 uur hun normale activiteiten hervatten.

Van SkinPen is klinisch bewezen dat het de zichtbaarheid van halsrimpels bestrijdt en acnelittekens vermindert. In feite zou 90% van de proefpersonen in het klinische onderzoek de behandeling aanbevelen aan vrienden en familie. Het is een minimaal invasieve procedure die in de kliniek wordt uitgevoerd met weinig tot geen downtime. Als het eerste door de FDA goedgekeurde microneedling apparaat zet SkinPen de norm voor veiligheid in de industrie.

In tegenstelling tot sommige alternatieven is het klinisch bewezen dat SkinPen effectief is voor vrouwen en mannen met alle Fitzpatrick huidtypes I – VI. In tegenstelling tot lasers of chemische peelings die de huid op lange termijn kunnen beschadigen, kunnen SkinPen behandelingen, mits met de juiste tussenpozen en onder toezicht van een arts, jarenlang worden gebruikt.

Ja, door het ontwerp. De gepatenteerde – en voor eenmalig gebruik – steriele naaldcassette van SkinPen is gebouwd met het oog op veiligheid. SkinPen is ook omgeven door een speciaal ontworpen BioSheath die fungeert als barrière om kruisbesmetting tussen procedures te voorkomen. Mede daarom is de SkinPen van Crown Aesthetics het eerste FDA goedgekeurde microneedlingapparaat ter wereld.

SkinPen mag niet worden gebruikt bij patiënten met

  • actieve huidkanker in het (de) behandelgebied(en);
  • open wonden, zweren of geïrriteerde huid in het (de) behandelgebied(en);
  • een allergie voor roestvrij staal of anesthetica;
  • een hemorragische (bloedings)stoornis of hemostatische (bloedings)stoornis;
  • zwanger zijn of borstvoeding geven;
  • of momenteel geneesmiddelen gebruiken met het ingrediënt isotretinoïne (zoals Accutane).

Bespreek met onze consulenten of deze behandeling voor u geschikt is.

Nogal wat. De goedkeuring van de U.S. Food and Drug Administration betreft niet alleen het SkinPen apparaat maar het hele protocol. Dat omvat de hydrogel die wordt gebruikt om te beschermen tegen schuren en wrijving tijdens de behandeling, evenals de speciaal ontworpen BioSheath om kruisbesmetting tussen verschillende behandelingen te voorkomen.

De toepassingen van SkinPen